Un avion la bordul căruia se aflau prinţul William şi Kate a anulat de două ori aterizarea în Pakistan

Prinţul William al Marii Britanii a anunţat că el şi soţia lui, Kate, se simt bine după ce un avion al Royal Air Force la bordul căruia se afla cuplul princiar a fost nevoit să anuleze de două ori procedurile de aterizare, în oraşele pakistaneze Rawalpindi şi Islamabad, şi să se întoarcă în Lahore, joi, din cauza unei furtuni deosebit de puternice, informează Reuters.

Avionul RAF Voyager ce a transportat cuplul princiar britanic, care efectuează în această perioadă o vizită oficială de patru zile în Pakistan, s-a întors în Lahore, unde ducele şi ducesa au petrecut ziua de joi. Prinţul William, care a lucrat în trecut ca pilot de elicopter în cadrul unei divizii specializate în operaţiuni de căutare şi salvare, le-a dezvăluit reporterilor după aterizare că atât el, cât şi soţia lui se simt bine şi a glumit spunând că acele probleme s-au produs doar pentru că el pilota aeronava.

Un fotograf al agenţiei Reuters, aflat la bordul avionului, a spus că nu au existat probleme înainte de decolare, dar zborul, ce ar fi trebuit să aibă o durată de doar 26 de minute, a devenit extrem de turbulent în momentul tentativelor de aterizare. În cele din urmă, călătoria aeriană a durat peste două ore, iar fotojurnalistul a spus că acesta a fost cel mai turbulent zbor din viaţa lui, în condiţiile în care el are în spate o carieră de 25 de ani, pe parcursul căreia a zburat cu regularitate cu avionul. Un reprezentant cu rang înalt al Aviaţiei Civile din Lahore a declarat pentru Reuters că Will şi Kate ar putea încerca din nou să aterizeze în Islamabad joi seară, dacă vremea le va permite acest lucru.

Joi dimineaţă, prinţul William, al doilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, şi Kate s-au alăturat mai multor localnici pentru a participa la o partidă de crichet organizată în Lahore, înainte de a vizita un spital de oncologie pe care mama lui, prinţesa Diana, l-a vizitat cu un an înaintea morţii sale. Guvernul din Pakistan speră că vizita de patru zile a cuplului princiar britanic va contribui la promovarea imaginii ţării ca destinaţie turistică şi de business, după decenii de violenţe extreme şi frământări politice. Prinţul William şi Kate, care au purtat în timpul vizitei costume tradiţionale pakistaneze, realizate de designeri locali, au subliniat rolurile importante pe care educaţia şi impactul modificărilor climatice le au în această ţară, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel