Un avion francez s-a prăbuşit în Marea Mediterană

Un avion francez s-a prăbuşit în Marea Mediterană
Un avion francez s-a prăbuşit în Marea Mediterană

Un avion de vânătoare din Franţa s-a prăbuşit în Marea Mediterană în timpul unor exerciţii de manevră , transmite TF1.

[caption id="attachment_198984" align="alignleft" width="310" caption="Sursa: TF1"][/caption]

Avionul de tip Rafale îşi luase zborul de pe portavionul francez Charles de Gaulle pentru a participa la exerciţii de manevră. Avionul s-a prăbuşit în timpul unei simulări de luptă cu un avion de vânătoare american F-18. Pilotul a reuşit să se catapulteze şi a fost salvat de colegii americani, stare lui este satisfăcătoare. În prezent, la simulare participă atât portavioane din Franţa cât şi din Statele Unite (Eisenhower).

În ultimii ani a avut loc o serie de incidente legate de avioanele Rafale care sunt considerate mândria Forţelor de Apărare franceze. Două modele Rafale s-au ciocnit în aer în anul 2009 în timpul unui zbor de antrenament. Un an mai târziu, un alt avion Rafale s-a prăbuşit lângă Pakistan în timpul unei operaţii miliatare în Afganistan. În ambele cazuri piloţii au decedat.

La începutul acestui an, Franţa a câştigat „tenderul secolului” învingând atât producători americani (Boeing și Lockheed Martin), cât și concernul EADS, producătorul modelului Eurofighter Typhoon. Contractul în valoare de 10 miliarde de dolari constă în livrarea a 126 de avioane de vânătoare  pentru BBC India. Cu această ocazie, avioanele Rafale vor fi livrate peste hotarele Franţei pentru prima oară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel