Căutarea presupusului avion prăbușit în Bacău s-a încheiat, momentan / update

Un avion de mici dimeniuni s-a prăbușit, luni, în pădurea Buhoci. Încă nu se știe nimic despre starea pilotului.

„În legătură cu incidentul aviatic aflat în cercetare la Bacău, vă informez că nu este vorba despre o aeronavă militară”, a transmis purtătorul de cuvânt de la MApN.

Pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în pădurea din zona localității Buhoci în urma unui apel care anunță un posibil accident aviatic în care a fost implicat un aparat de zbor de mici dimensiuni, a anunțat IGSU.

Spre locul indicat se deplasează o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de descarcerare și 1 SMURD.

Misiunea este în dinamică.

UPDATE 1 / Grindeanu: Prioritatea este găsirea pilotului

Prioritatea este găsirea pilotului, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre prăbușirea avionului de mici dimensiuni din pădurea Buhoci.

Căutările sunt grele, deoarece coordonatele primite acoperă un arial, iar zona este dificilă, a declarat, luni seară, la Antena 3, Sorin Grindeanu.

În plus, referitor la „softurile de găsire”, ministrul a declarat că nu au acuratețe de 100% și trebuie îmbunătățite.

 

UPDATE 2: ISU Bacău, precizări

ISU Bacău informează, luni searĂ, că pompierii au intervenit în pădurea din zona localității Buhoci în urma unui apel care anunța un posibil accident aviatic în care a fost implicat un avion de mici dimensiuni.

Spre locul indicat s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de descarcerare și o ambulanţă SMURD. Au fost anunțate Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, Serviciul de Ambulanță Județean Bacău, Salvamont Bacău și elicopterul SMURD Iași, care a survolat zona până la lăsarea întunericului.

Totodată, au fost alertate serviciile pentru situații de urgență a comunelor Ungureni, Tamaș, Buhoci, Traian și Gioseni, pentru a aloca forțe, în așa fel încât căutarea să se facă pe arii extinse. Au participat 43 de lucrători ai MAI și 35 de voluntari.

Începând cu ora 20:25, căutare s-a încheiat.

„În urma analizei efectuate, având în vedere faptul că semnalul sistemului de alertare nu s-a repetat, căutarea se va relua în momentul în care vom primi noi date”, a transmis ISU Bacău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel