Un astronaut va vota din spațiu la alegeri. "Dacă o putem face din spațiu, atunci sunt sigură că oamenii o pot face pe Pământ"

Imagine de WikiImages de la Pixabay
Imagine de WikiImages de la Pixabay

Un astronaut de la NASA va vota din spațiu la alegerile prezidențiale din SUA.

Kathleen Rubins, astronaut de la NASA, intenționează să voteze la alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie de pe Stația Spațială Internațională (ISS), a declarat ea pentru Associated Press.

În prezent, Rubins se află în Star City, în regiunea Moscovei. Ea, alături de doi cosmonauți ruși Sergei Rîjîikov și Sergei Kud-Svercikov, au intrat în echipajul principal al Soiuz MS-17, care va fi lansat pe 14 octombrie.

"Cred că votul este cu adevărat important. Dacă o putem face din spațiu, atunci sunt sigur că oamenii o pot face pe Pământ", a spus Rubins.

Associated Press explică faptul că majoritatea astronauților americani locuiesc în Houston, Texas. Legea din Texas permite astronauților să voteze din spațiu folosind un buletin de vot securizat prin e-mail. Controlul misiunii trimite buletinul către stația spațială și apoi trimite buletinul completat înapoi pe Pământ. În prezent, cosmonauții ruși Anatolii Ivanișin, Ivan Wagner și astronautul american Chris Cassidy lucrează la bordul ISS. Alegerile prezidențiale din SUA sunt programate pentru 3 noiembrie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel