Urmărește emisiunea live


Un asteroid, surprins pe cerul Europei. Efectul uimitor de "minge de foc" - Foto / Video

Un asteroid, surprins pe cerul Europei. Efectul uimitor de "minge de foc" / Foto: Pixabay, de Master Tux
Un asteroid, surprins pe cerul Europei. Efectul uimitor de "minge de foc" / Foto: Pixabay, de Master Tux

Un asteroid a fost surprins pe cerul Europei. 

Un mic asteroid a intrat în atmosfera Pământului și a fost văzut luminând cerul deasupra Canalului Mânecii, creând un efect uimitor de stea căzătoare. Meteoroidul de 1 metru a fost văzut  luni dimineață, scrie BBC.

Utilizatorii rețelelor de socializare, unii locuitori din sudul Angliei, au împărtășit imagini ale asteroidului. care a fost numit Sar2667. Este doar a șaptea oară când impactul de asteroid este prezis în avans. Agenția Spațială Europeană a postat pe Twitter că este "un semn al progreselor rapide ale capacităților globale de detectare a asteroizilor".

Mărturiile internauților: A fost uimitor

O persoană care spune că a fost martoră la eveniment a scris pe Twitter că asteroidul "a luminat cerul cu un fulger roz, ceea ce a fost spectaculos".

Un altul a spus: "Am stat la fereastra mea și mi-am pornit telefonul. Nu mă așteptam la mare lucru, dar a fost într-adevăr uimitor"

Agenția a declarat anterior că obiectul ar trebui să "lovească în siguranță" atmosfera pământului din apropierea orașului francez Rouen.

Organizația Internațională de Meteori, o organizație non-profit cu sediul în Belgia, a declarat că obiectul ar fi pătruns la aproximativ 4 km (2,5 mile) de coasta franceză și ar crea un efect de "minge de foc".

Asteroizii sunt mici obiecte stâncoase care orbitează în jurul Soarelui, adesea descrise ca planete mici. Astronomii cunosc peste 1,1 milioane de asteroizi, deși se crede că numărul real este mult mai mare. Aproximativ 30.600 călătoresc pe o orbita care îi apropie de cea a Pământului, potrivit Agenției Spațiale Europene.

Cât de periculoși pot fi asteroizii



Ultimul asteroid prezis în avans că va intra în atmosfera Pământului a fost văzut pe cerul de deasupra Ontario, Canada, în noiembrie anul trecut. În ianuarie, un asteroid de mărimea unui microbuz se afla pe un curs de coliziune directă cu pământul.

Experții în detectarea asteroizilor sunt cei mai preocupați de „asteroizii bucăți de aur”, roci spațiale mult mai mari care ar putea provoca daune serioase pământului. În octombrie, agenția spațială americană NASA a anunțat că experimentul său de a devia calea unui asteroid a avut succes. În realitate, roca s-ar fi dezintegrat probabil în atmosferă înainte de impact.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel