Un asteroid gigantic, mare cât o piscină olimpică, se apropie de Pământ marți. NASA se pregătește din februarie

Un asteroid gigantic, mare cât o pisicnă olimpică, ar putea lovi Pământul. Când s-ar putea întâmpla / Foto: Pixabay, de MasterTux
Un asteroid gigantic, mare cât o pisicnă olimpică, ar putea lovi Pământul. Când s-ar putea întâmpla / Foto: Pixabay, de MasterTux

Un asteroid gigantic ar putea lovi Pământul. Află în articol când s-ar putea întâmpla.

Un asteroid gigantic, de dimensiunea unui zgârie-nori, se va apropia de Pământ la începutul săptămânii viitoare, scrie Daily Star.

Uriașa stâncă spațială, numită 2023 CM, măsoară aproximativ 180 de metri în lungime, aproximativ la fel de lungă ca Gherkin sau Turnul BT din Londra și urmează să treacă pe lângă planeta noastră cu o viteză uluitoare de 50.474 de kilometri pe oră, pe 14 martie.

NASA a observat pentru prima dată asteroidul pe 2 februarie a acestui an și de atunci l-a ținut sub observare, în pregătirea pentru apropierea sa de marțea viitoare.

Roca spațială, numită 2023 CM, este considerată destul de rapidă, mai ales având în vedere dimensiunea sa, majoritatea asteroizilor călătorind între 25.000 și 40.000 de kilometri pe oră. Aceasta înseamnă că, dacă asteroidul s-ar apropia prea mult, ar putea provoca daune grave planetei și ar putea chiar pune în pericol vieți omenești.

Cu toate acestea, NASA se așteaptă ca roca să se afle la 3,94 milioane de kilometri distanță de Pământ - o distanță destul de sigură.

Asteroidul ar putea lovi Pământul în 2046



Vestea vine în urma unor rapoarte conform cărora un asteroid ar putea "impacta Pământul" în 2046.

Asteroidul recent descoperit, 2023 DW, s-ar putea izbi de Ziua Îndrăgostiților, peste 23 de ani, dar în prezent nu este clar unde va lovi  și cât de grave ar putea fi pagubele.

NASA a emis o declarație în care spunea: "Am urmărit un nou asteroid numit 2023 DW, care are șanse foarte mici de a avea impact asupra Pământului în 2046. Adesea, atunci când noi obiecte sunt descoperite pentru prima dată, este nevoie de câteva săptămâni de date pentru a reduce incertitudinile și pentru a prezice în mod adecvat orbitele lor în anii viitori. Analiștii vor continua să monitorizeze asteroidul 2023 DW și să actualizeze predicțiile, pe măsură ce apar mai multe date".

Acest asteroid este puțin mai mic decât 2023 CM, cu un diametru de aproximativ 49,29 de metri – doar cu puțin mai mic decât o piscină olimpică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel