Un articol din Viaţa Medicală reaprinde războiul dintre Astărăstoae şi Pereţianu

dan-peretianu deschidere
dan-peretianu deschidere

Vicepreşedintele Sindicatului Medicilor din România, Dan Pereţianu, îl acuză pe Virgil Arăstăsoae, preşedintele Colegiului Medicilor, că se erijează în conducător al sindicaliştilor şi îşi asumă o serie de acţiuni cu care nu a avut nicio legătură. Acesta susţine că Arăstăsoae îşi depăşeşte atribuţiile, ba mai mult se şi victimizează pentru că a încercat să ocolească legea pentru a sprijini mişcarea sindicală.

dan-peretianu deschidereÎntreg scandalul a pornit de la articolul publicat de Arăsăstoae la bilanţul mandatului, în revista Viața Medicală. "Am iniţiat măsuri de susţinere a mişcării sindicale în domeniul sindical pentru că Colegiului i s-au interzis astfel de acţiuni. Am solicitat salarizarea decentă, excluderea medicilor din categoria de bugetari, eliminarea impozitării în plus a orelor de gardă".

În legătură cu aceste afirmaţii Pereţianu susţine că singurul sprijin pe care Arăstăsoae l-a oferit mişcării sindicale a fost campania pe care a făcut-o pentru ca un apropiat de-al său să redevină lider sindical.

El contrazice şi faptul că CMR ar fi intervenit în calitate de instituţie în sprijinirea  mişcării sindicale şi arată că o astfel de intervenţie nu se poate face din punct de vedere legal. De altfel nici faptul că Arăstăsoaie ar fi cerut salarii mai mari pentru medici sau neimpozitarea în plus a orelor de gardă, nu este acceptat de sindicalişti. Aceştia susţin că aceste cereri sunt pe lista lor de 20 de ani, iar dacă s-ar reuşi rezolvarea lor nu va fi sub nicio formă meritul CMR.

Scandalul între cei doi este unul mai vechi. În urmă cu câteva luni Astărăstoae declara medicii sunt individualişti şi nu se pot constitui în sindicate, iar reînfiinţarea instituţiei pe care o conduce a fost impusă de către Uniunea Europeană şi de către Consiliul Europei. Vicepreşedintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR), Dan Pereţianu, a reacţionat, la spusele preşedintelui CMR, spunând că ambele afirmaţii sunt „neconforme cu adevărul“.

Citeşte şi:

Lupta între sindicat şi Colegiul Medicilor. Pereţianu îl face mincinos pe Astărăstoae

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel