Un an de la prima vaccinare anti-COVID-19 din lume. "Sunt foarte fericită că m-am vaccinat"

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

A trecut un an de la prima vaccinare anti-Covid-19 din lume. Britanica Margaret Keenan, în vârstă de 91 de ani, i-a încurajat "pe toți oamenii să se vaccineze."

Prima persoană din lume care a fost vaccinată în afara studiilor clinice cu un ser anti-COVID-19, britanica Margaret Keenan, în vârstă de 91 de ani, i-a îndemnat pe oamenii din lumea întreagă să se imunizeze la rândul lor împotriva noului coronavirus, miercuri, la exact un an după ce ea a primit prima doză de vaccin, informează Reuters, potrivit Agerpres. 

"Sunt foarte fericită că m-am vaccinat"


Margaret Keenan a spus că momentul în care a fost vaccinată cu prima doză a vaccinului Pfizer-BioNTech, pe 8 decembrie 2020, a fost "cel mai bun lucru care s-a întâmplat vreodată".

"A fost minunat. Nu-mi vine să cred acum ceea ce s-a întâmplat atunci... Sunt foarte fericită că m-am vaccinat", a declarat Margaret Keenan, căreia prietenii îi spun Maggie, într-o transmisiune televizată ce a dorit să marcheze această aniversare specială. "Îi încurajez pe toţi oamenii să se vaccineze", a adăugat ea.

Boris Johnson: Vaccinurile rămân prima şi cea mai bună linie a noastră de apărare împotriva virusului


Prim-ministrul Boris Johnson a subliniat succesul Marii Britanii în declanşarea primei campanii de vaccinare din lume împotriva COVID-19 şi a spus că acesta este motivul pentru care economia ţării a putut fi redeschisă în luna iulie a acestui an.

El i-a îndemnat pe oficialii din sănătate să accelereze campania actuală de administrare a dozelor "booster" pentru ca aceasta să ajungă la niveluri similare cu cele ale campaniei iniţiale, în contextul îngrijorărilor legate de noua variantă Omicron, care au dus la reintroducerea obligativităţii de purtare a măştii sanitare în anumite contexte, precum şi a unor restricţii de călătorie.

"Vaccinurile rămân prima şi cea mai bună linie a noastră de apărare împotriva virusului", a adăugat Boris Johnson.

120 de milioane de doze au fost administrate în Marea Britanie 


Marea Britanie a administrat până în prezent 120 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 populaţiei sale de 67 de milioane de locuitori.

Oamenii de ştiinţă sunt îngrijoraţi că varianta Omicron ar putea fi mai transmisibilă decât actuala variantă dominantă, Delta, şi că prezintă mutaţii care ar putea fi asociate cu o eficacitate mai mică a vaccinurilor anti-COVID-19.

Secretarul de Stat pentru Sănătate, Sajid Javid, a spus că dozele "booster" ar trebui să continue să ofere o protecţie bună împotriva formelor severe de COVID-19 chiar dacă serurile actuale ar fi mai puţin eficiente împotriva variantei Omicron decât au fost împotriva variantelor precedente ale coronavirusului.

May Parsons, asistenta medicală care a vaccinat-o pe Margaret Keenan, a dezvăluit că mulţi dintre pacienţii cu forme grave de COVID-19 internaţi la secţia spitalului pentru care lucrează sunt persoane nevaccinate. "Dacă nu v-aţi vaccinat, aveţi şansa să o faceţi. Încă nu este prea târziu", a precizat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel