Un american a murit în bombardamentele din Ucraina în timp ce încerca să își hrănească partenera în spital din Cernihiv

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Prietenii și rudele unui american care a murit în Ucraina deplâng pierderea lui.

James Whitney Hill, în vârstă de 68 de ani, a fost ucis joi în timp ce încerca să obțină hrană pentru el, partenera sa ucraineană și alți pacienți foarte bolnavi la Spitalul Regional Cernihiv din orașul Cernihiv, din nordul Ucrainei, a declarat sora sa, Cheryl Gordon, într-un interviu pentru The Washington Post.

Sora sa a menționat că i-a spus fratelui ei să „iasă de acolo”, din Ucraina, atunci când invazia părea inevitabilă, dar el a spus că nu poate.

În schimb, Hill și partenera sa, Iryna Teslenko, au făcut o călătorie de cel puțin patru ore pentru a ajunge la spital, astfel încât să poată primi tratament pentru scleroza multiplă progresivă de care ea suferea. Undeva pe parcurs, Teslenko a suferit pneumonie, potrivit lui Gordon, prelungindu-și șederea în spital, Ucraina fiind în acel moment puternic bombardată.

Vestea morții lui Hill s-a răspândit pe rețelele de socializare atunci când consilierul Ministerului de Interne Anton Gerașcenko a postat o fotografie cu pașaportul americanului pe un cont de socializare.

Partenera sa a fost identificată de jurnaliști ca fiind Irina Teslenko. În mesajele postate pe Facebook, în ultimele sale zile de viață, James Hill spunea că vor să plece din Ucraina, dar că nu au reușit să găsească o trecere sigură. Cernihov, oraș situat la nord-est de Kiev, aproape de granița cu Federația Rusă, a fost intens bombardat încă de la începutul invaziei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel