Un alt oficial din Guvernul lui Putin a fost arestat

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Un responsabil pentru 'comenzile publice' din Ministerul rus al Apărării a fost arestat şi plasat în arest preventiv pentru 'abuz de putere', relatează AFP.

Anunțul a fost făcut joi seara de autorităţile de la Moscova, în contextul arestării mai multor generali ruşi în urma înlocuirii lui Serghei Şoigu de la conducerea Ministerului Apărării.

'Şeful unui serviciu din cadrul Departamentul de comenzi publice al Ministerului rus al Apărării, Vladimir Verteleţki, a fost inculpat pentru abuz de putere', a indicat Comitetul de anchetă rus, organismul responsabil cu principalele anchete penale din Rusia, într-un comunicat. Conform sursei citate, acesta a provocat daune de peste 70 de milioane de ruble (710. 000 de euro la cursul actual).

Anterior, canale Telegram ruseşti - concentrate pe războiul din Ucraina - au anunţat arestarea lui Vladimir Verteleţki, un oficial din Ministerul rus al Apărării responsabil de achiziţiile de apărare ale statului, precum a relatat Reuters.

Este suspectat că a luat mită 'în proporţii deosebit de mari'

Potrivit canalului Telegram 'Dva maiora', Verteleţki este suspectat că a luat mită 'în proporţii deosebit de mari'. Se pare că ar fi primit un autoturism, dar şi o casă de la un un om de afaceri a cărui firmă era abonată la contracte din partea Ministerului Apărării pentru achiziţii în domeniul apărării. Bunurile primite de Verteleţki ar fi fost înregistrate pe numele rudelor sale.

Mai devreme, joi, general-locotenentul Vadim Şamarin, adjunctul şefului Statului Major General al armatei Rusiei, a fost arestat, sub suspiciunea de luare de mită. Șamarin a fost patrulea responsabil de rang înalt din domeniul apărării arestat în luna mai, într-o ilustrare a puterii în creştere a tehnocraţilor în cadrul maşinăriei de război a Kremlinului.

Şamarin a fost plasat în arest preventiv de un tribunal militar. Acesta este acuzat de 'acceptare de mită în proporţii deosebit de mari'. Șamarin riscă până la 15 ani de închisoare, a transmis joi presa rusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel