Un alt câine a fost omorât de urs în Alba

O nouă apariţie a ursului în Pâclişa, un sat care aparţine de Alba Iulia, a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, acesta omorând un câine, la fel ca şi în noaptea precedentă.

"Un echipaj de jandarmi a patrulat până în jurul orei 6,00", a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Alba, Adela Buga.

Unul din cei doi urşi observaţi în mai multe rânduri în ultimele două săptămâni în Pâclişa a pătruns, în noaptea de marţi spre miercuri, într-o gospodărie, unde a ucis un câine. Potrivit unor videoclipuri postate de localnici pe reţelele de socializare, ursul a intrat în gospodăria unei familii, unde a pătruns până în adăpostul porcilor. Ursul a atacat un porc şi a omorât un câine. Şase jandarmi au încercat să alunge ursul, trăgând patru focuri de armă în aer. După circa o oră, ursul s-a îndepărtat de zona locuită, intrând în pădure.

Miercuri după-amiaza, timp de aproape trei ore, a avut loc o acţiune care avea drept scop prinderea, tranchilizarea şi relocarea animalului. La acţiune au participat vânători, jandarmi, reprezentanţi ai altor instituţii implicate. Chiar dacă la un moment dat unii localnici au susţinut că ar fi observat ursul în apropierea caselor, iar vânătorii au tras câteva focuri de armă în timp ce patrulau spre zona împădurită, ursul nu a fost prins.

Recent, a fost aprobat un ordin de relocare a celor doi urşi în zona Şureanu, în Munţii Sebeşului, fiind amplasate, în acest sens, în marginea localităţii, cuşti în care aceştia să fie atraşi.

Un alt urs a fost observat în ultima lună în Ampoiţa, iar un altul, în Berghin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel