Un alpinist german a murit într-o avalanșă, în Argentina

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Un alpinist german a murit, iar o alpinistă austriacă a fost rănită grav, după o avalanșă.

Un alpinist german a fost ucis şi o alpinistă austriacă a fost grav rănită într-o avalanşă de zăpadă şi stânci care s-a produs în apropiere vârfului Aguja Guillaumet din sudul Argentinei. Accidentul a avut loc joi după-amiază, iar cadavrul alpinistului german a fost găsit vineri. Un al treilea alpinist, care a scăpat nevătămat, a putut suna la serviciul de urgenţă, transmite Agerpres.

Alpinista austriacă, în vârstă de 28 de ani, suferă de multiple fracturi şi a fost internată la terapie intensivă în El Calafate, la 2.750 km sud-vest de Buenos Aires. Cei trei alpinişti erau ghizi montani experimentaţi, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul organizaţiei de alpinism Centrul andin El Chalten. Situat în Patagonia, în sudul lanţului muntos Anzi şi la graniţa cu Chile, Aguja Guillaumet (2.574 metri deasupra nivelului mării) face parte din lanţul muntelui Fitz Roy (3.405 m) şi este considerată una dintre cele mai accesibile trasee din regiune. Denumirea vârfului este un omagiu adus aviatorului francez Henri Guillaumet (1902-1940).

Salvamont Sibiu, recomandări pentru iubitorii muntelui în sezonul de iarnă

Urmare a emiterii buletinelor nivometeorologice din ultima perioadă, în zona montană, Serviciul Public de Judeţean Salvamont Sibiu doreşte să vă reamintească următoarele:

- Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţilor Făgăraşului de pe teritoriul judeţului Sibiu sunt închise accesului turiştilor!

- Pentru prevenirea accidentelor montane S.P.J. Salvamont Sibiu solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele închise

- Stratul de gheată este prezent pe toată zona nordică a munţilor Făgăraş, începând de la 1.200 m

- Recomandăm turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă (încălţăminte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mânuşi, ochelari de zăpadă, colţari, piolet, beţe de schi) dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanşă, respectiv: sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă;

- Alpiniştilor care vor să efectueze ascensiuni în zona înaltă a munţilor Făgăraşului le solicităm să anunţe S.P.J. Salvamont Sibiu perioada şi traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident să utilizeze aplicaţia SALVAMONT pentru telefoane mobile.

- Accidentele montane se vor anunţate telefonic la 112.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel