Un al doilea bărbat a fost inculpat în cazul camionului cu cadavre de lângă Londra

Un al doilea bărbat a fost inculpat pentru omor din culpă în cazul celor 39 de persoane decedate găsite într-un camion în apropiere de Londra, a anunţat vineri poliţia din Marea Britanie, care a făcut de asemenea apel la doi fraţi suspectaţi de complicitate să se predea, relatează Reuters.

Între timp, poliţia din Vietnam, de unde se consideră că ar fi provenit multe dintre victime, a anunţat că a arestat două persoane. Descoperirea cadavrelor într-un camion într-un complex industrial a scos în evidenţă traficul prin care persoane sărace din Asia, Africa şi Orientul Mijlociu se aventurează în călătorii periculoase spre Occident.

Presupusul şofer al camionului a fost deja pus sub inculpare pentru omor din culpă, iar vineri poliţia a anunţat că Eamon Harrison, un tânăr de 23 de ani din Irlanda de Nord, a fost de asemenea inculpat cu 39 de capete de acuzare de omor din culpă, precum şi trafic de persoane şi încălcări ale legislaţiei privind imigraţia. Harrison a fost dus în faţa Înaltei Instanţe din Dublin la începutul procedurilor de extrădare a sa din Irlanda în Marea Britanie.

El a fost pus sub arest până la 11 noiembrie, a spus un purtător de cuvânt al instanţei. Cadavrele au fost descoperite la primele ore ale zilei de 23 octombrie după ce containerul în care se aflau a ajuns în Marea Britanie de la Zeebrugge, în Belgia. Containerul a fost preluat la docul Purfleet, la est de Londra, de un camion care ar fi fost condus de Maurice Robinson, un tânăr de 25 de ani din Irlanda de Nord. Victimele au fost descoperite la scurt timp după aceea. Poliţia nu a confirmat cauza exactă a morţii lor. Iniţial, poliţia a spus că victimele ar fi chinezi, dar Vietnamul se teme că multe dintre ele sunt cetăţeni vietnamezi.

Poliţia din Vietnam a anunţat că a arestat două persoane şi a citat alte două persoane vineri după ce a deschis o anchetă penală privind un presupus trafic de fiinţe umane. Poliţia britanică i-a citat de asemenea vineri pe Ronan Hughes, în vârstă de 40 de ani, şi pe fratele său Christopher, de 34 de ani, din Armagh, în Irlanda de Nord, spunând că sunt foarte importanţi pentru anchetă. Ei sunt căutaţi sub suspiciunea de omor din culpă şi trafic de persoane.

Daniel Stoten, poliţistul care conduce ancheta, a spus că poliţia a vorbit recent la telefon cu Ronan Hughes, dar că trebuie să îi chestioneze în persoană pe cei doi fraţi. 'Astăzi vreau să fac un apel direct. Ronan şi Christopher, predaţi-vă', a spus inspectorul şef Daniel Stoten. Avocaţii companiei Global Trailer Rentals, proprietara containerului, a spus că Ronan Hughes a semnat documentele pentru închirierea containerului, oferind o adresă care se potrivea cu transportatorul, C Hughes Transport. Christopher Hughes este înregistrat ca director al C Hughes Logistics Ltd, cu sediul la Armagh, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel