Un adevărat exod! Numărul medicilor care pleacă în străinătate a crescut dramatic

spital
spital

Numărul medicilor bucureșteni care au solicitat în acest an aviz pentru a lucra în străinătate a ajuns la 630 anul acesta, față de tot anul 2009 când 443 de medici au făcut solocitări în acest sens.

Ioan Lascăr,  preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti (CMB), a declarat că  până acum toţi cei care plecau să lucreze în străinătate erau medici tineri, majoritatea rezidenţi până în 30 de ani. Acesta a mai spus că CMB a atenționat în mai multe rânduri că banii acordați sistemului sanitar sunt foarte puțini, la nivelul țărilor din lumea a treia, iar resursele bugetare alocate sănătăţii ar trebui să fie la nivelul de 8-10% din PIB.

Din cei 630 care au solicitat certificate în 2010, 86 au specialitatea medicină generală, medicină de familie, 62 au specialitatea chirurgie generală, 43 sunt specialişti în obstetrică-ginecologie, 40 sunt specialişti în ortopedie traumatologie, iar 36 au specialitatea anestezie terapie intensivă.

Potrivit datelor centralizate de CMB, în intervalul 2007-2010 au fost eliberate 2001 de certificate pentru exercitarea profesiei în afara ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel