Un accident feroviar s-a soldat cu 30 de decese în Pakistan

Pixabay / Un accident feroviar s-a soldat cu 30 de decese în Pakistan
Pixabay / Un accident feroviar s-a soldat cu 30 de decese în Pakistan

Două trenuri de pasageri s-au ciocnit în jumătatea de sud a Pakistanului, iar bilanțul inițial număra 30 de decese, la fața locului. 

Provincia Sindh a Pakistanului a fost blocată din punct de vedere feroviar, scriu BBC și AFP, citat de Agerpres. Potrivit unui responsabil al Pakistan Railways, trenul care venea din Karachi a deraiat lângă Daharki, în nordul provinciei Sindh, înainte de a fi lovit de un alt tren ce venea din sens invers.

"Mai multe persoane au murit şi numeroase alte persoane se află în continuare prinse în interior", a precizat responsabilul de la Pakistan Railways, adăugând că echipe de salvare acţionează la faţa locului.

Primul bilanț numără 30 de decese


Umar Tufail, un responsabil al poliţiei din Daharki, a anunţat un prim bilanţ confirmat de cel puţin 30 de morţi în acest accident. Trenul care a deraiat, Millat Express, făcea legătura între marele port Karachi şi Sargodha.

Imagini filmate live cu telefoane mobile arată un morman de fiare contorsionate şi mai multe vagoane verzi ale Pakistan Railways răsturnate.

Accidentele feroviare sunt frecvente în Pakistan, care a moştenit mii de kilometri de cale ferată şi trenuri din perioada colonială, când se afla sub imperiul britanic. Însă reţeaua feroviară suferă de decenii de abandon, cauzat de corupţie, proastă gestionare şi lipsă de investiţii. 

Cabluri agățate la Ploiești

Incidentele feroviare nu lipsesc ncii din România. În mai, un tren privat care circula pe ruta Ploieşti Sud-Urziceni a agăţat, sâmbătă seară, cablurile de înaltă tensiune la ieşirea din municipiul Ploieşti către Dâmbu, circulaţia fiind blocată pentru a asigura intervenţia echipajelor, scrie Agerpres. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, în tren se aflau 15 persoane care au fost evacuate şi se deplasează pe jos către Ploieşti.

"Începând cu ora 20,24, circulaţia este blocată pentru a se asigura intervenţia echipajelor. La locul evenimentului a fost mobilizată o autospecială pentru deblocare", precizează sursa citată.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a anunţat că echipa operativă sosită la faţa locului a constatat că firul II al reţelei de cale ferată Urziceni - Ploieşti Sud, în zona km feroviar 3+800, a fost rupt de un arbore care s-a prăbuşit din cauze naturale, crengile fiind ulterior acroşate de garnitura respectivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel