Șumuleu Ciuc. Pelerinaj romano catolic de Rusalii

Șumudeu Ciuc. Foto: arhivă
Șumudeu Ciuc. Foto: arhivă

Șumuleu Ciuc. Mii de credinciosi catolici se îndreaptă spre Șumuleu-Ciuc, la cel mai mare pelerinaj romano-catolic din Sud Estul Europei, de Rusaliile Catolice.

Șumuleu Ciuc. Pelerinii se îndreaptă, pe jos, în căruţe sau maşini, spre mănăstirea franciscană de pe Muntele Şumuleu Ciuc pentru procesiunea de Rusalii înhinată Fecioarei Maria.

La Miercurea Ciuc, accesul rutier pe mai multe străzi se restricţionează până luni dimineaţa din cauza autocarelor cu pelerini care au început deja să sosească în oraş pentru acest eveniment religios.

Ca în fiecare an, la procesiunea de Rusaliile Catolice sunt așteptați peste  o sută de mii de credincioşi la cel mai mare pelerinaj romano-catolic din sud-estul Europei.

Vezi și: Ungaria amenință UE: Trebuie acordul Budapestei

Joi, circa o mie de pelerini veniți cu un tren din Ungaria au fost întâmpinați în gara din Cluj-Napoca cu produse tradiţionale şi cu dansuri populare maghiare.

Printre cei care i-au aşteptat în gara clujeană s-au numărat consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Mile Lajos, vicepreşedintele CJ Cluj Vakar Istvan și  viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Olah Emese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel