UMF Carol Davila: Academicianul Ioanel Sinescu primește titlul de "profesor emerit"

sursa: UMF Carol Davila
sursa: UMF Carol Davila

Academicianului Ioanel Sinescu i-a fost conferit titlul de profesor emerit al UMFCD. 

Astăzi a avut loc festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, din București. Tot astăzi, academicianului Ioanel Sinescu urmează să-i fie conferit titlul de profesor emerit al UMFCD. La festivitatea de deschidere a noului an universitar este prezent, în calitate de invitat de onoare, fostul Rector al Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" Academician Ioanel Sinescu. 

Anul universitar 2022-2023 la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti începe, astăzi, pentru 13.276 de studenţi.

Noua generație de studenți mediciniciști a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti va purta simbolic, pe tot parcursul anilor de studii de licență, numele laureatului premiului Nobel pentru Pace „Prof.Univ.Dr. Ioan Moraru” , personalitate marcantă a medicinei românești și internaționale. Doctor docent în științe medicale, profesorul Ioan Moraru, fost Șef al catedrei de Anatomie Patologică a UMF „Carol Davila”, a fost Director al Institutului de Medicină Legală (1958-1970), Directorul Institutului „Victor Babeș” din București (1970-1989) și copreședinte al organizației mondiale – „Medicii lumii pentru prevenirea războiului nuclear” , organizație cu care, în anul 1985, a obținut premiul Nobel pentru Pace. “Nu întâmplător noua generație de studenți mediciniști a Universității noastre va purta, pe întreg parcursul anilor de studii de licență, numele reputatului profesor Ioan Moraru ,laureat al premiului Nobel pentru Pace în anul 1985, această decizie unanimă a Senatului UMF Carol Davila  venind într-un fel în consonanță cu dorința intensă de pace , în contextul european actual, dar și cu faptul că promoția noastră de absolvenți de anul acesta a purtat numele unui alt mare român, absolvent al Universității noastre, laureat al premiului Nobel pentru fiziologie și medicină în 1974, George Emil Palade, creîndu-se astfel o continuitate a ideii de performanță la cel mai înalt nivel”a declarat Rectorul Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti , Prof.Dr. Viorel Jinga.

UMF Carol Davila se poziționează în Top Shanghai în intervalul 101-150 în domeniul ”Medical Sciences”, pe subiectul  ”Clinical Medicine și al cărei obiectiv principal va fi întotdeauna atingerea performanței academice” Prestigioasa instituție de învățământ superior medical numără în prezent 13.276 de studenți, dintre care 11.513 studenți sunt înscriși la studiile de licență, 179 în programele de master, iar 1.584 la studiile universitare de doctorat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel