Umaniștii demarează proiectul ''Puterea Exemplului''

Conferință-de-presă-PPU-sl
Conferință-de-presă-PPU-sl

Umaniștii demarează proiectul ''Puterea Exemplului'' cu scopul de a monitoriza administrația publică locală din România, precum și identificarea problemelor cu care se confruntă oamenii în relația cu instituțiile administrative.

 

În România anului 2019, şapte familii trăiesc în condiţii desprinse parcă din Evul Mediu. Aproape 30 de suflete se chinuie în fiecare zi, fără apă curentă şi încălzire. Situaţia a fost descoperită în cadrul Campaniei de Monitorizare a administrației locale şi a scos la iveală condițiile atroce în care trăiesc 14 adulți și 15 copii din Municipiul Buzău.

Sâmbătă, 18 mai, în cadrul conferinţei de presă care a precedat şedinţa liderilor judeţeni ai Umanistilor şi care a fost organizată la sediul central al partidului, Coordonatorul Politic Naţional, Cristian Popescu Piedone, a declarat următoarele :
    
 “În luna ianuarie a acestui an, am demarat un proiect privind infiinţarea unor departamente de monitorizare a administraţiei publice în ţară. Ne-am asumat astfel, rolul de avocat umanist al cetăţeanului, am monitorizat activitatea primăriilor şi am identificat problemele cu care se confruntă oamenii în relaţia cu instituţiile administrative. Am dat peste multe probleme, pe unele dintre ele le-am sesizat mai departe autorităţilor competente, însă pe altele le-am rezolvat direct.

Prin puterea exemplului am rezolvat un caz impresionant în Buzău. Totodată ne-am adresat autoriţilor competente să găsească o soluţie permanentă pentru acest caz. Prin ajutorul oferit de Umanişti pentru următoarele şase luni, cei 15 copii şi părinţii lor vor trăi în condiţii decente, demne de secolul XXI. Credem căputerea exemplului poate să mobilizeze autorităţile - care au la dispoziţie bugetul unui municipiu resedinţă de judeţ şi o armată de funcţionari – să găsescă o soluţie pe termen lung pentru toate familiile şi pentru toţi ceilalţi oameni care traiesc în condiţii precare în această ţară ! “ a declarat Cristian Popescu Piedone.

În cadrul conferinţei liderii umanişti, Lazăr Cornel - liderul Filialei Argeş, Gheorghe Vlase - liderul filialei Buzău, Alina Şteţco - vicepreședintele Filialei Cluj, Raluca Bugnar - coordonatorul logistic al Filialei Hunedoara, Raoul Gordean - liderul Filialei Timiş precum şi Ulise Toader liderul Filialei Sector 3 au prezentat presei mai multe cazuri şi au declarat că vor continua derularea Campaniei de monitorizare a administraţie publice locale, care s-a bucurat de un enorm succes în rândul cetăţenilor care reclamă astfel abuzurile sau neglijenţa autorităţilor locale, potrivit unui comunicat al Partidului Puterii Umaniste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel