Ultimul termen. DNA cere pedepse cu EXECUTARE în dosarul Monicăi Ridzi

Un procuror DNA a cerut, joi, pedepse de închisoare cu executare pentru Monica Iacob Ridzi și pentru ceilalți inculpați din dosar, inclusiv pentru un denunțător. 

Dosarul în care fostul ministru al Tineretului şi Sportului şi alte persoane sunt acuzate de abuz în serviciu, fals şi infracţiuni la legea informatică, a ajuns la ultimul termen. Este judecat de un complet format din Iulian Dragomir, Rodica Cosma şi Francisca Vasile.

La acest termen, judecătorii ascultă pledoariile finale ale acuzării și ale apărării. Un procuror a cerut condamnarea fostului demnitar, dar şi a altor şase persoane, pentru abuz în serviciu. El a mai cerut condamnarea Monicăi Ridzi pentru fapte de fals, precum şi pentru fapte prevăzute de legea informatică, precum modificarea sau completarea şi accesarea fără drept a unui sistem informatic, scrie Mediafax. Mai mult, procurorul a cerut pedeapsă cu executare și pentru un denunțător, care a comis mai multe fapte alături de ceilalți inculpați.

Procurorul a cerut şi obligarea inculpaţilor la plata în solidar a sumei de 2.736.933,28 de lei, precum şi restabilirea situaţiei anterioare, prin anularea a peste 20 de acte falsificate.

Dosarul a ajuns pe masa de judecată în 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel