Ultimul mesaj trimis de românca ucisă de rechin în Egipt părinților săi

Ultimul mesaj trimis de românca ucisă de rechin în Egipt părinților săi / Foto: Facebook Roxana Donisan
Ultimul mesaj trimis de românca ucisă de rechin în Egipt părinților săi / Foto: Facebook Roxana Donisan

Vezi în articol care a fost ultimul mesaj trimis de românca ucisă de rechin în Egipt părinților ei.

Cu ochii în lacrimi, părinții femeii din Suceava, ucisă de rechin în Egipt, povestesc momentele de groază prin care au trecut atunci când au fost anunțați că fiica lor a fost găsită moartă. Ultimul mesaj primit de la ea a fost pe data de 28 iunie, spune mama turistei, iar de atunci nu au mai putut lua legătura cu fiica lor, transmite Realitatea Plus.

Părinții femeii povestesc că românca fusese sunată de agenția de turism și anunțată că mai există un singur loc pentru vacanța în Egipt. Pasionată de înot și scufundări, Roxana Donisan nu a stat pe gânduri. Femeia nu știa însă că acolo își va găsi sfârșitul.

Ultimul mesaj pe care l-au primit părinții Roxanei

"Și acum i-a spus lui taică-su că a filmat cei mai frumoși peștișori. Să-i trimit un mesaj... și nu-mi răspunde... Nici noi nu am mai vorbit. S-a dus la ultimul înot și uite, a dus-o la moarte. (...) Mesajul a fost trimis prin vecină: "Bună ziua, m-a rugat Roxana să vă transmit că se simte bine și că este foarte frumos acolo. Pe data de 28 iunie.", a spus mama femeii. 

Tatăl Roxanei spune că a sunat imediat la poliție după ce imaginile cu turista din Austria ucisă de rechin au apărut în spațiul public. Se temea că fiica lui ar fi putut păți ceva, iar la scurt timp a aflat că temerile lui s-au adeverit. Acum, părinții femeii fac tot posibilul ca trupul acesteia să fie adus cât mai repede în România pentru a o putea înmormânta.

"Mi-au promis că într-o săptămână. Dar din ce am auzit... durează și luni de zile, mai ales că Egiptul nu face parte din Uniunea Europeană", a spus tatăl Roxanei. 

Românca ucisă de rechin în Egipt nu a avut nicio șansă de salvare. Detalii mai puțin știute despre bestia Mako

Mako este numit și rechinul mackerel și este considerat cel mai rapid rechin din lume. Acesta are lungimea corpului de până la 4,3 metri și poate atinge o greutate de până la 600 de kilograme. Femela este în general mai mare decât masculul. Are capul lung, de formă conică, botul ascuțit, iar dinții mari, ascuțiți și fără zimți.

Bestia Mako trăiește în toate apele temperate și tropicale, mai ales în vestul Oceanului Atlantic și Indo-Pacific, în Strâmtoarea Gibraltar, Insulele Aleutine, Hawaii, la adâncimi de cel mult 500 m. 

Se știe că mănâncă în principal pești osoși și calmari, dar mănâncă și alți rechini, mici mamifere marine, țestoase marine și chiar materie organică moartă. Makos shortfin se află în vârful rețelei trofice pelagice, iar adulții nu au prădători naturali cunoscuți. Puii sunt probabil mâncați de alți rechini și poate de adulții canibali.

În timp ce rechinul Mako este una dintre puținele specii de rechini despre care se știe că au mușcat și ucis oameni, aceste evenimente sunt extrem de rare și probabil accidentale, scrie oceana.org. Orice rechin mare, inclusiv Mako, poate fi periculos pentru un om dacă îl întâlnește. Rechinii Mako au dinți lungi și ascuțiți și pot depăși rapid orice potențială pradă datorită vitezei lor. Ei nu înoată în mod obișnuit în apele de coastă, dar de-a lungul timpului au mai fost raportate cazuri în care oamenii au fost atacați de aceste specii e rechin. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel