Ultimul interviu al lui Costel Constantin. Marele actor a relatat o întâmplare memorabilă, mai puțin știută, cu Radu Beligan și Ion Iancovescu

Sursa Foto: Captura Foto Antena 3 CNN
Sursa Foto: Captura Foto Antena 3 CNN

Actorul Costel Constantin a murit miercuri, la vârsta de 81 de ani. În cadrul ultimului interviu major a relatat o întâmplare cu Radu Beligan, dar și ce se întâmplă cu noua generație de actori.

Costel Constantin i-a oferit un interviu lui Ionuț Vulpescu, în cadrul podcastului Avangarda. Avea să fie ultimul interviu major, în care a vorbit despre mai multe teme, printre care și cum l-a adus Radu Beligan la Teatrul Național.

Costel Constantin a fost adus la Teatrul Național de Radu Beligan, fără concurs.

'Domnul Zaharia Stancu, care era de șapte ani deja director, a zis: „Gata, m-am retras, nu mai vreau să fiu director. Gata, m-am retras, mai stau, mai scriu ceva...', a spus Costel Constantin.

'O treabă neromânească de altfel. Sunt puține cazuri de oameni care se retrag.', a intervenit Ionuț Vulpescu.

'Ministerul l-a luat pe Beligan care făcuse un teatru minunat, teatru de comedie! Da... Și Beligan a venit director, a avut ideea extraordinară ca să meargă pe la teatrele din țară, își lua și cei doi actori de bază ai lui, care erau Marin Moraru și Gigi Dinică, de la Teatrul de Comedie, dar mai voia încă niște actori lângă el, care să spună, „Eu v-am adus, nu dați concurs, eu v-am adus!”

'Pentru că mi-a spus cineva, Nenea Nic, sufleurul, că eu am stat până să primesc casa, am stat câteva luni în teatru, într-o cabină în teatru. Acum e Majestic, așa se numește. Teatrul CFR Giulești s-a mutat acolo, unde jucam noi. Și un mare actor, Ion Iancovescu, juca o piesă cu un succes nebun. Deci era prin anii ’50. Radu Beligan deja intrase, fusese în partid, Partidul Comunist, era ales membru în Marea Adunare Națională...', a zis Costel Constantin.

Costel Constantin a relatat și o întâmplare memorabilă. Ion Iancovescu: „Radu Beligan stă în picioare să mă vadă pe mine? În genunchi să stea dacă vrea să mă vadă!”

'Pe urmă a ajuns la Comitetul Central! Dar uită că Ion Iancovescu se machia și o cabinieră vine și spune: „Meștere, îmi permiteți să iau un scaun de la dvs? E arhiplină sala, și e tovarășul Radu Beligan care stă în picioare și vrea să vadă spectacolul și nu are loc.” „Radu Beligan stă în picioare să mă vadă pe mine? În genunchi să stea dacă vrea să mă vadă!” Și atunci când a venit a zis: „Îmi iau și eu niște băieți și niște fete pe lângă mine, care atunci când au venit, să știe că i-am adus eu! Să țină la mine de-adevăratelea!”, a relatat Costel Constantin..

Cu privire la generația tânără de actori, Costel Constantin a zis că 'e puțină degringoladă. Știți de ce? Nu au avut profesorii noștri, una la mână. Doi: în perioada 60-64, ieșeau la patru clase, de câte 18 actori, deci în jur de 80 de actori. Acum știți câți actori ies pe an? 1500! Și atunci eram obligat să mă duc undeva. Mi se dădea un post undeva. Acum nimeni nu mai spune asta. Ai făcut teatru? Foarte bine. Ai patalamaua pe mână! Dacă cineva te ia, e bine!'.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel