Ultimul copil cu SHU va fi externat de la Marie Curie. Ce spune Ministrul Sănătății

Ultimul copil aflat în Spitalul 'Marie Curie', diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic (SHU), o fetiţă din Braşov, va fi externat marţi.

'Se simte foarte bine fetiţa. Noi o vom supraveghea în continuare pentru că forma de SHU pe care a avut-o a fost o formă extrem de severă, pentru că şi la ea, ca şi în cazul unuia dintre ceilalţi copii, au fost nişte manifestări neurologice la începutul bolii, iar insuficienţa renală a fost gravă. Evoluţia funcţiei renale va fi urmărită pe parcursul unui an şi evoluţia stării ei în general', a declarat marţi prof. dr. Mihaela Bălgrădean.

Ea a precizat că cei trei copii care au murit au avut sindrom hemolitic uremic, lucru atestat şi de comisia de experţi străini.

Ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu, care a fost prezent marţi la Spitalul 'Marie Curie', a mulţumit întregului personal al unităţii medicale pentru modul în care a tratat problema, dar şi pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea zi de zi.

'Îmi doresc să învăţăm din această lecţie şi, ori de câte ori vor mai apărea situaţii similare, să fim mult mai bine pregătiţi. Cauza o ştim absolut precis, cauza este E-coli producătoare de toxină şi, aşa cum vă spuneam, avem datele, le centralizăm şi vi le vom comunica. Şi sursa. După ultimele date vă vom comunica raportul final', a spus ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel