EXCLUSIV  Ultimul act semnat de Cîțu. Sume mari de bani în joc

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Florin Cîțu a preluat mandatul în fruntea Executivului în decembrie 2020. Astăzi și-a încheiat activitatea.

Florin Cîțu a semnat astăzi, în calitate de ministru interimar la Fonduri Europene, acordul de finanțare dintre România și Comisia Europeană pentru PNRR, conform unor surse DC News.

Este ultimul act semnat de Florin Cîțu în calitate de ministru interimar la Fonduri Europene. Primii bani vor veni în maximum două luni: 1 miliard 800 milioane euro.

Tot astăzi, premierul Florin Cîțu și-a publicat și bilanțul, la încheierea mandatului

Documentul poate fi citit aici

"Florin Cîțu a preluat mandatul în fruntea Executivului în decembrie 2020, mandat în care a reușit să obțină cea mai mare creștere a Produsului Intern Brut din Uniunea Europeană, România situându-se între primele patru state din UE ca revenire economică. Dezideratul Guvernului Cîțu a fost obținerea unei creșteri economice bazată pe investiții, și mai puțin pe consum, astfel încât creșterea să fie una sustenabilă. În paralel, reformele au fost o prioritate a Guvernului condus de premierul Florin Cîțu, iar adoptarea Planului Național de Redresare și Reziliență garantează asigurarea unei temelii pentru dezvoltarea și modernizarea României. În total, PNRR prevede 64 de reforme și 107 investiții în toate domeniile, țara noastră urmând să beneficieze de 29,2 miliarde de euro.

În această perioadă au fost implementate cele mai multe măsuri de digitalizare a administrației publice din ultimii 30 de ani. ,,Fără taxe noi” și menținerea deschisă a economiei sunt alte angajamente respectate de premierul Florin Cîțu, măsuri care au asigurat predictibilitate pentru mediul de afaceri. Guvernul Cîțu a reușit, în ciuda condițiilor restrictive impuse de persistența crizei din sănătate, să își îndeplinească angajamentul de a începe consolidarea fiscală. Execuția bugetară la 10 luni a condus la un deficit al bugetului de puțin peste 4%, față de ținta de 7,13% pentru întregul an. Cifrele preliminare pentru 11 luni indică o creștere marginală a deficitului, ceea ce lasă un spațiu fiscal foarte mare pentru ultima lună din an", se arată în introducere.

VEZI ȘI: Cîțu: În 2019, am eliminat toate taxele introduse între 2017 și 2019 și așa au rămas, ELIMINATE. Nicio taxă nouă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel