Ultimele nave de croazieră ajung în porturi. În ce lume se întorc pasagerii

Ultimele trei nave de croazieră din lume se vor întoarce în porturi astăzi.

Ultimele trei nave de croazieră din lume se vor întoarce în porturi astăzi, transmite BBC. Una dintre acestea a trecut printr-o poveste fascinantă.

MSC Magnifica a părăsit Europa în ianuarie și era în cealaltă parte a globului când porturile lumii au început să se închidă. Fără să aibă unde să meargă, nava elvețiană a început o lungă călătorie spre casă.

Șase săptămâni fără a păși pe pământ

Pasagerii săi, care se obișnuiseră cu un nou port la fiecare câteva zile, nu au pus picioarele pe pământ de șase săptămâni. Astăzi, aceștia vor ajunge în Marseille, Franța. Ultima dată debarcaseră în Wellington, Noua Zeelandă.

Lumea arăta foarte diferit la începutul croazierei, când nava a părăsit Genova, Italia, pe 5 ianuarie. „Pneumonia necunoscută" nu avea încă un nume și nici nu ucisese pe nimeni. Doar 59 de oameni din lume erau infectați, iar toți erau din Wuhan.

Porturile au început să se închidă în ianuarie

După părăsirea bătrânului continent, nava a oprit în Capul Verde, în Africa. Mai apoi, nava a început să meargă spre Vest, iar pe 19 ianuarie, Magnifica a ajuns în Brazilia. Curând, lumea se închidea, iar pasagerii navei au început să primească interdicții de a debarca, decizie pe care, în final, au considerat-o salvatoare.

Întrebat cum s-a simțit să-și petreacă a 70-a aniversare la bord, Andy Gerber a spus: „La început? Teribil. Însă, după șoc, eram recunoscători că nu ne-a lăsat căpitanul să părăsim nava, fiindcă 99% eram departe de virus".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel