Ultima vizită în Franța a cancelarului Angela Merkel. Macron: Îți mulțumesc pentru că m-ai învățat atât de multe

Ultima vizită în Franța a cancelarului Angela Merkel. Macron: Îți mulțumesc pentru că m-ai învățat atât de multe   /  Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron
Ultima vizită în Franța a cancelarului Angela Merkel. Macron: Îți mulțumesc pentru că m-ai învățat atât de multe / Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron

Angela Merkel a efectuat ultima vizită în Franța în calitate de cancelar al Germaniei.

Angela Merkel i-a făcut o vizită de bun rămas preşedintelui francez Emmanuel Macron, înaintea retragerii de la conducerea guvernului german. Întâlnirea a avut loc într-un oraş din centrul Franţei, considerat "capitala vinurilor din Burgundia". Cei doi lideri au vizitat un celebru monument istoric iar apoi cancelarul a primit însemnele celei mai înalte decoraţii franceze, Marea Cruce a Legiunii de Onoare.

„Îţi mulţumesc pentru că m-ai învăţat atât de multe”, a spus Emmanuel Macron, care a subliniat că Angela Merkel a ajutat Europa să rămână unită.

Seara s-a încheiat cu un dineu, la care au fost servite preparate tradiționale însoţite, bineînţeles, de vinuri locale, din soiuri alese, potrivit Publika.

VIDEO - Ovații și trandafiri pentru Angela Merkel la Summitul G20

Liderii din G20 reuniţi la Roma au ovaţionat-o duminică pe şefa executivului german Angela Merkel, cu prilejul ultimei ei participări la summit în calitate de cancelar, relatează Agerpres, citând dpa.

Premierul italian Mario Draghi, gazda summitului, i-a oferit Angelei Merkel un buchet de trandafiri multicolori, în timp ce ceilalţi şefi de stat şi guvern participanţi s-au ridicat de pe scaune şi au aplaudat.

"Doresc să-i adresez mulţumiri speciale Angelei Merkel, pentru care acesta este ultimul summit G20 în calitate de cancelar al Germaniei, după 16 ani în funcţie", a spus Draghi.

"Cancelarul Merkel a fost un adevărat campion al multilateralismului şi ordinii internaţionale bazate pe reguli. Leadershipul şi determinarea sa de a construi consens au fost de nepreţuit pentru acest grup. Vom preţui această moştenire pentru foarte multă vreme. Mulţumim, dragă doamnă cancelar, dragă Angela", a adăugat premierul italian (vezi imaginile AICI).

Angela Merkel, vizită de rămas bun la Roma. Ce a discutat cu Papa Francisc și cu premierul Mario Draghi

Angela Merkel a salutat faptul că problema schimbărilor climatice se află în atenţia Papei Francisc, care şi-a manifestat în trecut preocupările cu privire la climă şi recent s-a alăturat celor 40 de lideri ai Bisericii pentru a trimite un apel comun către Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26), programată să înceapă la Glasgow, la sfârşitul lunii.

Angela Merkel a abordat şi problema abuzului asupra copiilor în cadrul Bisericii. Înaintea audienţei la Papa Francisc, ea a vizitat un institut al Universităţii Gregoriene Pontificale, unde s-a întâlnit cu preotul german HansZollner, care a fost însărcinat de Biserică cu protejarea copiilor.

Am vrut să subliniez prin vizita mea că adevărul trebuie să fie expus şi că problema abuzului asupra copiilor trebuie tratată, a subliniat Angela Merkel (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel