Victor Ponta s-a prezentat la sediul DNA: Ce declarații a făcut

Premierul Victor Ponta s-a prezentat, miercuri, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, fiind citat în dosarul Rovinari -Turceni. Șeful Executivului a petrecut aproximativ 15 minute în sediul DNA.

La sosire, premierul a confirmat că expertiza din dosarul său este finalizată. De asemenea, la plecarea de la sediul DNA, șeful Guvernului le-a spus jurnaliștilor prezenți că din respectiva expertiză ar reieși faptul că el a plătit taxe cu 2.000 de lei în plus față de cât ar fi trebuit.

"Da. Mi s-a dat expertiza. Am plătit cu 2.000 lei în plus taxe, dar nu le mai cer de la statul român", a transmis premierul, întrebat de rezultatele expertizei și la cât a fost stabilit prejudiciul.

"Acum stau pe picioare foarte bine", a adăugat acesta, ironic.

Victor Ponta a precizat că va da declarații când va fi chemat de procuror cu avocatul: "O să dau declarații când mă cheamă procurorul cu avocatul", a spus acesta.

Întrebat despre discuțiile cu președintele Iohannis, Ponta a arătat că "politica se face în altă parte, nu la DNA".

Premierul se mai prezentase și pe 13 iulie la DNA. Atunci, el a fost anunțat că în dosar s-a dispus efectuarea unei expertize financiar-contabile și că procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce îi aparțin, în dosarul Rovinari-Turceni, în care  este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Tot atunci, DNA i-a schimbat calitatea în acest dosar din suspect în inculpat, premierul prevalându-se de dreptul la tăcere, astfel că nu a dat o declarație în fața procurorului.

Vezi și: Victor Ponta. S-a aflat prejudiciul în dosarul în care este cercetat de DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel