ULTIMĂ ORĂ. Nume greu reținut în scandalul retrocedărilor ilegale

Marius Marcovici, fostul consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, a fost reținut, miercuri seară, în scandalul retrocedărilor ilegale, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres. Acesta este acuzat de spălare de bani și aderare la un grup infracțional.

Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu-Tăriceanu, a fost luat cu mandat, miercuri, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru a fi audiat la sediul DNA Brașov. Tot cu mandat a fost ridicat şi omul de afaceri Remus Truică, dus, de asemenea, la DNA Braşov pentru audieri. La DNA Brașov a ajuns și Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei, adus cu mandat de procurori. Și el a fost consilierul lui Călin Popescu Tăriceanu în 2008. 

Marius Marcovici ar fi implicat în dosarul lui Remus Truică, iar prejudiciul estimat s-ar ridica la 136 milioane euro.

Marcovici a fost administrator al firmei Reciplia SRL, deţinută de Reciplia Limited, care a cumpărat drepturi ligitioase asupra mai multor proprietăţi, printre care Pădurea Fundul Sacului, de 47 de hectare, de pe malul Lacului Snagov, de la Prinţul Paul, contra sumei de 4 milioane de euro. Tot cu mandat a fost ridicat şi Claudiu Lucian Mateescu, director general Impact.

VEZI ȘI: Dan Andronic, ridicat de DNA în dosarul lui Remus Truică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel