Ultimă Oră! Ce au decis judecătorii în dosarul răpirii din Irak

Judecătoria Sectorului 5 a decis, miercuri, amânarea pronunțării unei decizii în dosarul în care a fost citat în cursul zilei Traian Băsescu. Parchetul General ceruse confirmarea redeschiderii urmăririi penale pe numele fostului președinte, în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak. Pronunțarea unei urmează să aibă loc pe 21 octombrie, transmite Agerpres.

Traian Băsescu s-a prezentat miercuri în instanță, unde a declarat că solicitarea Parchetului de redeschidere a acestui dosar este "o palmă pentru România".

"Când se aduce în spațiul public ideea că un șef de stat, în colaborare cu un general american, a putut să fure bani, iar autoritățile române fac un spectacol din lucrul acesta, nu prinde bine României", a declarat fostul președinte, la ieșirea din sediul judecătoriei.

Fostul președinte a adăugat că va solicita Parchetului să fie audiat cât mai repede, negând toate acuzațiile care i se aduc.

"Am respins orice afirmație a lui Vadim Tudor, cu privire la însușirea unor sume. De asemenea, am arătat judecătoarei că operațiunea a fost desfășurată de serviciile secrete ale României, SIE, SRI și serviciile Armatei, noi având trupe în Irak. De asemenea, am cerut Parchetului General, în cazul în care se va decide redeschiderea dosarului, să mă audieze foarte rapid, pentru că a trena în spațiul public o astfel de suspiciune este defavorabilă inclusiv pentru România. Să presupui că un șef de stat și-a însușit din banii alocați unei operațiuni în afara teritoriului național este inadmisibil. (...)", a declarat Traian Băsescu.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel