Uleiul de pește, util în prevenirea obezității la copii

Uleiul de pește, bogat în acizi grași omega 3, este recunoscut pentru proprietățile de a preveni ateroscleroza și unele boli inflamatoare în cazul adulților, însă un nou studiu demonstrează că acest remediu este util și copiilor. 

Un studiu realizat în Australia a descoperit un nou efect benefic al uleiului de pește în cazul copiilor. În cadrul studiului, publicat în 8 iunie în jurnalul Pediatrics, unor grupuri de copii li s-a administrat zilnic un supliment cu ulei de peşte sau un placebo, începând de la vârsta de 6 luni. Când au împlinit 5 ani, oamenii de ştiinţă au descoperit că talia celor care consumaseră ulei de peşte erau mai mici decât ale celor care primiseră câte un placebo, informează newsheart.org. Circumferinţa mai mare a taliei este un factor binecunoscut pentru declanşarea bolilor cardiace, conform Asociaţiei Americane a Inimii.

Cercetătorii au descoperit de asemenea că băieţii care au primit suplimente cu ulei de peşte când erau bebeluşi aveau un nivel mai mic de insulină circulantă şi o rezistenţă mai scăzută la insulină la vârsta de 5 ani. Insulina este un hormon care transportă glucoza din alimentaţie în celule pentru a fi utilizată drept combustibil. Rezistenţa la insulină şi nivelurile ridicate ale insulinei joacă un rol în apariţia diabetului de tip 2.

O metodă bună pentru a asigura o sănătate bună copilului

„Se pare că utilizarea uleiului de peşte poate contribui la scăderea circumferinţei taliei, un important factor de risc cardiometabolic. Însă, nu putem spune deocamdată cu siguranţă dacă acest lucru este de durată”, a declarat medicul endocrinolog Siham Accacha. 

Potrivit specialistei în nutriţie Samantha Heller de la Centrul Medical Langone al Universităţii din New York, care nu a fost implicată în cercetare, ar putea fi vorba despre o „metodă bună” pentru a asigura o sănătate bună a copilului. „Cunoaştem faptul că acizii graşi omega-3 sunt importanţi în dezvoltarea creierului şi ochilor în perioada fetală, iar acest lucru i-ar putea ajuta (pe copii) să-şi dezvolte gustul pentru alimente sănătoase (peşte)”, a mai spus Heller.

Accacha şi Heller au declarat că aceste concluzii trebuie să fie replicate în cadrul unor studii viitoare pentru a se observa efectele la 10 ani şi peste această vârstă şi dacă efectele pozitive ale administrării de ulei de peşte continuă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel