UK va deschide o linie telefonică pentru copiii de vârstă şcolară, victime ale agresiunilor sexuale comise de alți elevi

UK va deschide o Linie telefonică pentru copiii de vârstă şcolară, victime ale agresiunilor sexuale comise de alți elevi
UK va deschide o Linie telefonică pentru copiii de vârstă şcolară, victime ale agresiunilor sexuale comise de alți elevi

Marea Britanie va înfiinţa o linie telefonică directă pentru copiii de vârstă şcolară pentru ca aceştia să anunţe abuzuri sexuale comise de alţi elevi, iniţiativă ce survine după ce cazul tinerei Sarah Everard i-a inspirat pe mulţi să împărtăşească agresiunile suferite, relatează dpa. 

Ministerul Educaţiei din Marea Britanie urmează să lanseze linia telefonică directă în zilele următoare, au declarat surse pentru dpa, confirmând informaţii furnizate de ziarul The Times. Aceasta survine după ce mii de mărturii au fost publicate pe un site numit 'Everyone's Invited', unde copii cu vârsta de cel puţin 11 ani au împărtăşit experienţe de agresiune sexuală sau hărţuire din partea altor elevi.

Majoritatea informaţiilor au venit de la elevi şi foşti elevi de la şcoli cu finanţare privată din Marea Britanie. Vineri, Poliţia Metropolitană din Londra a declarat că a primit un număr de informaţii referitoare la infracţiuni specifice, dar nu a dat mai multe detalii. Poliţia a adăugat că a luat legătura cu şcolile menţionate pe site pentru a oferi sprijin de specialitate victimelor.

Peste 8.000 de mărturii au fost publicate pe site-ul 'Everyone's Invited', postate anonim de fondatorul site-ului Soma Sara. În ultimele săptămâni s-a înregistrat o creştere a plângerilor, după ce londoneza Sarah Everard a dispărut la începutul lunii martie. Rămăşiţele ei au fost găsite o săptămână mai târziu într-o pădure din Kent. Un ofiţer al poliţiei metropolitane a fost arestat şi acuzat de crimă şi răpire.

Moartea ei a determinat o discuţie pe scară largă în Marea Britanie despre misoginism, agresiune sexuală şi siguranţa femeilor. Sarah Everard, în vârstă de 33 de ani, nu a mai dat niciun semn de viaţă după ce a plecat din apartamentul prietenilor ei în cartierul londonez Clapham în seara de 3 martie, pentru a se întoarce la locuinţa ei din cartierul Brixton, la aproximativ 50 de minute de mers pe jos, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel