Uioreanu, acuzat pentru o campanie pro-corupție în media

Horea Uioreanu se răzbuna pe oricine încerca să pună frână afacerilor ilegale pe care le făcea din banii bugetului local.

Procurorii anticorupție spun că orice subordonat de-al lui Horea Uioreanu care atrăgea atenţia asupra neregulilor din contractele derulate cu firmele apropiate administraţiei judeţene era imediat pus la colţ, iar în presa locală apăreau articole denigratoare la adresa sa. Așa erau puși la colț oamenii interesați de afacerile sale.

VEZI ȘI: INTERCEPTĂRI DNA. Cum își negocia Horea Uioreanu MITA

"În această perioadă, în presa locală, atât online cât şi tipărită, au apărut articole denigratoare la adresa arhitectului şef Salanţă Claudiu, în care era acuzat de conflict de interese, existând indicii că aceste articole au fost comandate de membrii grupului format în jurul preşedintelui Uioreanu Horea Dorin", se arată în referatul DNA.

DNA a aflat și că un ziarist local din Cluj, care pregătea dezvăluiri privind afaceri ilegale, a fost demis după ce a publicat un prim articol din care reieşea că licitaţia pentru pista aeroportului a fost organizată când lucrările erau finalizate. Totul s-a întâmplat în urma unei discuţii între Uioreanu şi patronul publicaţiei.

„Urmarea celor discutate de cei doi a constat în scoaterea articolului de pe mediul online precum şi demiterea ziaristului care l-a realizat, fiind astfel evident scopul urmărit de edilul judeţului, care a încercat să acopere maniera ilicită în care contractul fusese atribuit şi modul ilegal în care se realizaseră lucrările", potrivit documentului DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel