EXCLUSIV  Măsuri COVID turism. Eurodeputatul Cláudia Monteiro de Aguiar: Efort uriaș din partea PE. Încep să se vadă rezultatele

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Cláudia Monteiro de Aguiar, eurodeputat din Portugalia, membră a Comisiei de Transport și Turism și Vice-Președinte al Grupului de Lucru pe Turism în cadrul “IMM Europa”, a vorbit despre măsurile privind tursimul pandemie, la nivel european.

Întrebată de Claudia Țapardel, în emisiunea “Din Culisele Europei - All about EU, dacă PE și CE își asumă aceste măsuri și vor să le implementeze cu scopul de a ajuta cetățenii europeni și statele membre și activitatea de turism, Cláudia Monteiro de Aguiar a spus:

"A fost un efort uriaș din partea PE pentru că noi am vrut ca CE să înteleagă importanța industriei de turism. Și de aceea am solicitat o linie bugetară pentru această industrie pentru că este necesară. Nu poți spune că susții această industrie dacă nu ai instrumentul financiar ca să susții industria. Vorbim despre turism maritim, sectorul aviației, transportul rutier care sunt incluse aici. De aceea cerem acest suport.

Cred că exact în acest moment, CE a arătat ceva interes în a ajuta industria, de aceea ei au aprobat un Mecanism European de Criză prin care noi am cerut susținere. Acest Mecanism de Criză are ca scop să ne facă să întelegem cum se poate să ajutăm statele membre din punct de vedere financiar, și cum statele membre pot obține acest suport pentru a ajuta industria, să ajute hotelurile, restaurantele, să ajute toate companiile a căror activitate este conectată direct sau indirect cu turismul. De aceea cred că această muncă începe să aibă niște rezultate acum".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel