UE: Vrem turiști, nu imigranți

image
image

Imigrația din interiorul UE este din nou în creştere, după trei ani consecutivi de scădere datorată crizei, potrivit unui nou raport al OCDE. Cu toate acestea, perspectivele de angajare s-au redus pentru străini: aproximativ un imigrant din doi care este în şomaj se află în căutarea unui loc de muncă de mai mult de 12 luni.

"Germania nu este capabilă să-şi ţină imigranţii pe termen lung", scrie Die Welt, preluat de Presseurop. Doar un grec din doi şi o treime dintre spaniolii sosiţi în Germania în 2011 au rămas în această ţară mai mult de un an. Dintre italieni, doar 40% s-au stabilit pe termen lung în Germania, precizează ziarul.

Elveția și Luxemburg profită de pe urma imigrației

În schimb, Elveţia "profită de imigranţi", se arată în Neue Züricher Zeitung. Alături de Luxemburg, este chiar ţara din OCDE care trage cel mai bun profit de pe urma lor, şi acest lucru din trei motive, explică ziarul: în primul rând, rata imigranţilor este ridicată în raport cu numărul de cetăţeni elveţieni; în al doilea rând, imigranţii care sosesc în Elveţia au vârsta potrivită pentru a fi apţi muncă; şi în al treilea rând, cei care sunt cel mai bine calificaţi găsesc adesea un loc de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel