UE vrea să interzică toate motoarele pe combustibili fosili până în 2025. Reacția comercianților automotive

Pixabay
Pixabay

Comisia Europeană urmărește interzicerea mașinilor care funcționează pe baza combustibililor fosili până în 2025. 

Comisia Europeană urmărește interzicerea mașinilor cu motoare pe benzină, GPL sau motorină. Propunerea vizează mai ales mașinile care se supun standardului Euro7, Uniunea asigurându-se astfel că autoturismele rămân în parametrii prevăzuți și în același timp Europa poate respecta termenii tratatului Green Deal, informează Euractiv. Detaliile sunt încă discutate de oficiali.

VDMA, o asociație comercială germană care reprezintă companiile din industia ingineriei mecanice, susține că măsura este aberantă. „Propunerea pentru reglementarea motoarelor Euro7 discutată până acum pune în pericol lanțurile de valori comerciale dincolo de industia constructoare de mașini conducând la o interzicere de facto a mașinilor și a autoutilitarelor care merg pe combustibili fosili. Europa nu își poate permite asta”, a mai adăugat în comunicat asociația. 

Combustibili electronici pot fi creați prin electricitatea furnizată de surse regenerabile. Este și cazul hidrogenului lichid, care însă are un cost foarte mare de producție, asemenea altor combustibili sintetici și necesită o cantitate foarte mare de energie regenerabilă pentru a avea o amprentă de carbon zero. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel