UE va propune noi reguli ce vizează aplicațiile criptate

Comisia Europeană va propune noi măsuri prin care munca poliției va fi mai ușoară. 

Comisia Europeană va propune noi măsuri în iunie pentru a ușura misiunea poliției de a accesa date din aplicațiile de mesagerie pe Internet precum WhatsApp, a declarat săptămâna trecută comisarul UE pentru justiție Věra Jourová.

Astfel, potrivit EurActiv, Jourová a spus că va anunța „trei sau patru opțiuni", inclusiv legislație cu caracter obligatoriu și acorduri voluntare cu companii pentru a permite autorităților de aplicare a legii să solicite informații de la aplicațiile de mesagerie pe Internet „cu un răspuns rapid, de încredere".

Anunțul vine în urma faptului că miniștrii de interne din țările UE au amplificat presiunea asupra Comisiei de a introduce noi reguli pentru a ajuta poliția să spargă prin criptare securizată și să ceară date private pentru investigații.

[citeste si]

Măsurile fără caracter legislativ vor fi cu titlu provizoriu „pentru a avea o soluție rapidă", deoarece negocierile purtate în ceea ce privește legile UE pot fi tergiversate ani de zile înainte de a fi aprobate.

Jourová a declarat că măsurile ar face să fie mai ușor pentru autoritățile de aplicare a legii să solicite și să acceseze date de la serviciile online înregistrate în afara jurisdicțiilor lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel