UE: Ucraina, veste uriașă

Vladimir Putin și Angela Merkel
Vladimir Putin și Angela Merkel

Uniunea Europeană a dat joi undă verde finală pentru scutirea de vize a cetățenilor ucraineni pentru șederile pe termen scurt, de maximum 90 de zile, pe teritoriul său, o măsură foarte așteptată în Ucraina, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Ea urmează să intre în vigoare în curând, după validarea formală de către Consiliul European și Parlamentul European.

Toți ucrainenii care dețin pașaport biometric se vor putea deplasa într-un stat din UE pentru o perioadă maximă de 90 de zile într-un interval de 180 de zile, în scop de afaceri, turistic ori pentru a-și vizita familia sau prieteni, fără a avea însă drept de muncă.

Exceptarea de viză se aplică în toate statele UE — mai puțin în Marea Britanie și Irlanda—, precum și în Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.

Uniunea Europeană a însoțit totuși liberalizarea vizelor de garanții, o clauză permițând reintroducerea lor rapidă în cazuri excepționale, în caz de presiune migratorie puternică sau dacă un număr mare de ucraineni rămân pe teritoriul UE după expirarea autorizației de ședere.

La sfârșitul lunii martie a intrat în vigoare scutirea de viză pentru cetățenii din Georgia, în timp ce Kosovo și Turcia speră să obțină măsuri similare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel