Turcia, lovitură de la Uniunea Europeană

Alegeri Turcia
Alegeri Turcia

Uniunea Europeană ar putea decide luna viitoare includerea Turciei pe lista neagră a paradisurilor fiscale.

Uniunea Europeană ar putea decide luna viitoare includerea Turciei pe lista neagră a paradisurilor fiscale, o decizie care ar înăspri şi mai mult tensiunile dintre Ankara şi cel mai mare bloc comercial mondial, informează Bloomberg.

Potrivit unor surse comunitare precum şi unor documente consultate de Bloomberg, un grup de lucru european înfiinţat pentru identificarea jurisdicţiilor non-cooperante în materie de fiscalitate, a ajuns la concluzia că angajamentele Turciei vizând soluţionarea problemelor cu privire la transparenţă precum şi cu privire la eliminarea regimurilor fiscale preferenţiale 'sunt insuficiente' până acum.

În consecinţă, grupul de lucru ar putea recomanda miniştrilor europeni de Finanţe să adauge Turcia pe lista neagră a paradisurilor fiscale la reuniunea lor din 5 decembrie. Chiar dacă statele UE au opinii diferite cu privire la utilizarea sancţiunilor financiare împotriva jurisdicţiilor care sunt considerate non-cooperante în materie de fiscalitate, o includere a Turciei pe lista neagră a paradisurilor fiscale ar afecta reputaţia ţării şi ar creşte presiunile asupra companiilor din UE să îşi revizuiască investiţiile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel