UE: Timmermans, avertisment privind intimidarea jurnaliștilor

Frans-Timmermans dece
Frans-Timmermans dece

Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avertizat miercuri împotriva atingerii libertății presei după încercările de intimidare a jurnaliștilor polonezi critici față de Varșovia, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

'Pentru democrație, avem nevoie de o presă care să funcționeze fără piedici', a declarat comisarul olandez, în cadrul unei conferințe de presă la Bruxelles dedicată noilor reforme controversate ale sistemului judiciar din Polonia.

'Le cer tuturor persoanelor implicate în această discuție să înceteze imediat orice formă de intimidare a jurnaliștilor, chiar dacă consideră că acești jurnaliști pun întrebări prea critice', a mai spus el.

'Aceasta este treaba jurnaliștilor, să fie enervanți — chiar și cu mine, spun asta din experiență — și este treaba mea să accept și să răspund la întrebări. Asta ar trebui să fie atitudinea tuturor celor din UE. Așa funcționează UE', a subliniat el.

Pledoaria lui Frans Timmermans pentru libertatea presei survine ca urmare a sesizărilor făcute de Asociația Internațională a Presei (API) în legătură cu amenințări la adresa jurnaliștilor polonezi, critici față de recentele măsuri luate de Varșovia.

'Corespondenții (de la Bruxelles), care au cerut săptămâna trecută declarații ale Comisiei Europene cu privire la situația din Polonia, au avut tot dreptul să facă acest lucru. Orice intimidare împotriva lor este inacceptabilă', a declarat președintele API, Tom Weingaertner, într-un comunicat.

Remanieri au fost observate la conducerea mass-media publice poloneze, cu plecări ale jurnaliștilor considerați prea critici față de puterea conservatoare poloneză.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel