UE sprijină proiectul de rezoluţie palestinian la ONU

onu
onu

Proiectul de rezoluţie al palestinienilor pentru recunoaşterea indirectă la ONU a primit promisiuni de susținere din partea a numeroase țări europene.

Unii diplomaţi sunt de părere că acest sprijin ar putea descuraja Israelul de la măsuri dure de răspuns împotriva Autorităţii Naţionale Palestiniene.

Este de aşteptat ca proiectul de rezoluţie, ce propune schimbarea statutului de observator de la ,,entitate" la ,,stat nemembru", să fie adoptat cu uşurinţă, în Adunarea Generală a celor 193 de state membre, chiar dacă SUA, Israel şi alte câteva ţări vor vota împotrivă.

Având susţinerea puternică a ţărilor în curs de dezvoltare, care formează majoritatea membrilor ONU, proiectul palestinian are practic asigurată majoritatea simplă necesară pentru a fi adoptat.

Israelul şi SUA au vehiculat ideea suspendării ajutorului financiar şi veniturilor din impozite de care guvernul palestinian din Cisiordania are nevoie pentru a supravieţui, iar ministrul de externe israelian Avigdor Lieberman a avut în vedere şi opţiuni care includ răsturnarea lui Abbas.

Pitrivit Reuters,un diplomat vest-european de rang înalt a pronosticat că cel puţin 120-130 de ţări vor vota în favoarea rezoluţiei palestiniene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel