UE, reformă. Soros, soluție. Semnal de alarmă, statele vizate

George Soros a vorbit despre problemele Uniunii Europene. Într-un discurs la Davos, Soros a făcut o analiză a situație din UE. 

El a declarat la Davos că UE și-a pierdut calea încă din timpul politicilor de austeritate când a început să-și piardă valorile. El a precizat că există guverne care sunt elementar opuse valorilor UE și a dat exemplul Ungariei. 

Miliardarul a precizat că există un conflict între aceste guverne și instituțiile europene care intenționează să le disciplineze. ”În alte țări se ridică partidele anti-europene, cum ar fi Austria unde partidul eurosceptic e în Coaliție de Guvernare. Vom vedea ce se întâmpla în Italia”, a mai declarat Soros care a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește ascensiunea acestor formațiuni.

El a mai spus abandonarea valorilor de către UE poate fi prevenită prin reforme la nivelul UE, a statelor membre și a electoratului, adăugând că UE se află într-o perioadă revoluționară.

El a vorbit și de moneda unică Euro, precizând că se pune problema despre viitorul pe care moneda îl are. Soros a mai arătat că statele care nu se califică doresc aderarea, dând exemplul Bulgariei.

În ceea ce privește Europa cu mai multe viteze sau cu mai multe căi, George Soros consideră că birocrația europeană optează pentru Europa cu mai multe viteze. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel