UE reacţionează la legea siguranţei impusă în Hong Kong. Administraţia de la Beijing, replică fulger

Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels

Uniunea Europeană a dispus o serie de măsuri împotriva Chinei, în contextul noii legi privind siguranţa naţională din Hong Kong, atrăgând riposta Administraţiei de la Beijing, informează cotidianul Le Figaro.

Uniunea Europeană va limita exporturile de echipamente utilizabile pentru supraveghere şi represiune în Hong Kong. De asemenea, statele membre au aprobat o serie de facilităţi pentru a susţine populaţia fostei colonii britanice prin acordarea de vize şi burse de studii.

Aplicarea legii privind siguranţa naţională în Hong Kong suscită "preocupări grave". "Uniunea Europeană este preocupată în special de erodarea puternică a drepturilor şi libertăţilor care ar fi trebuit să fie protejate până cel puţin în anul 2047", au stabilit oficialii UE, denunţând şi "dispoziţiile extrateritoriale" ale legii privind siguranţa naţională impusă în Hong Kong.

Administraţia de la Beijing a reacţionat vehement, respingând "ingerinţele" în afacerile interne ale Chinei. "Măsurile UE încalcă normele fundamentale ale dreptului internaţional. China se opune vehement şi a transmis o notă de protest la UE", a reacţionat Wang Wenbin, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Marea Britanie şi Statele Unite au criticat dur decizia Chinei de impunere a noii legi privind siguranţa naţională în Hong Kong, considerând acţiunea drept o consolidare a controlului politic asupra fostei colonii britanice, notează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel