UE nu mai crede în intervenţia din Afganistan

soldati afganistan
soldati afganistan

Europenii nu mai sunt optimişti în ceea ce priveşte succesul intervenţiei armate în Afganistan, i-a spus preşedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, ambasadorului Statelor Unite, a informat duminică ziarul Le Soir, citând o telegramă diplomatică americană difuzată de WikiLeaks.

"Nimeni în Europa nu mai crede (într-un succes) în Afganistan", a declarat Van Rompuy în cursul unei conversaţii cu ambasadorul SUA în Belgia, Howard Gutman, la 4 ianuarie, când tocmai îşi părăsise postul de premier al Belgiei în favoarea celui de preşedinte al UE. "Vom mai rămâne în 2010 din respect pentru americani, atât", a adăugat el, subliniind că aliaţii Statelor Unite aşteptau să vadă "rezultatele la sfârşitul lui 2010". "Dar aceasta este ultima şansă", a subliniat el, potrivit telegramei redactate de Gutman.  "Dacă un belgian este ucis, s-a terminat cu angajamentul belgian în Afganistan", a continuat Herman Van Rompuy, citat de Mediafax.

La 20 noiembrie, în cursul summitului lor de la Lisabona, liderii celor 28 de state ale NATO au aprobat o strategie de afganizare progresivă a operaţiunilor de luptă, prin transferul responsabilităţii militarilor afgani, începând din 2011 până în 2014.

Acest lucru nu înseamnă în principiu retragerea tuturor trupelor străine, ci numai reducerea lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel