UE lovește restaurantele cu o lege ce privește uleiul de măsline

Măsurile de austeritate dure precum pensionarea târzie sau nivelul crescut al șomajului sunt completate de o măsură UE care va afecta toți proprietarii de restaurante.

De la 1 ianuarie 2014, va fi schimbat modul de servire al uleiului de măsline. El nu va mai sta pe mesele restaurantelor în recipiente din sticlă, ci va fi adus în sticluțe sigilate și de unică folosință.

RT.com scrie că este o încercare de a convinge lumea că vor să protejeze sănătatea membrilor din UE, aceiași membri care au fost agresați fizic și moral de măsurile de austeritate crude. Mai scrie că acum miniștrii UE s-au hotărât să ducă un război cu igiena și tradițiile în condițiile în care mulți oameni nu-și permit să cumpere un săpun. Marina Yannakoudakis, membru conservator britanic al UE a spus că "atunci când vine vorba de lucruri nebunești cum ar fi acest lucru, pe bună dreptate, se pune sub semnul întrebării legitimitatea și judecata celor de la Bruxelles". Ea a mai spus că oamenii nu ar mai fi anti-Europa dacă ar fi luate măsurile necesare.

Ironia măsurilor UE

În mod ironic, țările cele mai afectate de criza din zona euro, Spania, Grecia, Italia și Portugalia, sunt cele mai mari producătoare de ulei de măsline. În condițiile în care legea se adresează marilor producători, rămâne de văzut modul în care noua legislație va afecta micii producători, într-un sistem economic "presat".

Cine câștigă

Un proprietar de restaurant din Italia a spus că aceasta măsură l-ar împiedica să cumpere ulei de măsline de la producătorii tradiționali, ceea ce ar duce la scumpirea lui pentru clienții restaurantului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel