Urmărește emisiunea live


UE îşi menţine diplomaţii în Ucraina, după ce SUA a recomandat mai multe evacuări: Nu este necesară dramatizarea situaţiei

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

După ce SUA a recomandat evacuarea personalului neesenţial al ambasadei din Kiev, UE a anunţat că îşi menţine diplomaţii în capitala Ucrainei, şi a cerut Statelor Unite să nu dramatizeze situaţia. 

"Secretarul de Stat american, Antony Blinken, ne va explica motivele deciziei. Noi nu vom proceda în acest fel, deoarece nu cunoaştem niciun motiv specific. Nu este necesară dramatizarea situaţiei", a declarat luni Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, citat de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a confirmat că Berlinul nu va retrage personalul diplomatic din Ucraina. "Siguranţa personalului diplomatic este prioritară şi suntem pregătiţi pentru orice situaţie, dar nu trebuie să contribuim la alimentarea incertitudinii, ci trebuie să susţinem Administraţia Ucrainei", a declarat Annalena Baerbock, citată de Mediafax.

"Sigur că avem planuri de evacuare, dar nu au fost activate în acest moment", a afirmat, la rândul său, Alexander Schallenberg, ministrul de Externe al Austriei.

Departamentul de Stat al SUA recomandă evacuarea personalului neesenţial al ambasadei de la Kiev 

Personalul local şi cel neesenţial pot părăsi ambasada dacă doresc, iar cetăţenii americani care locuiesc în Ucraina 'ar trebui să ia în considerare acum' părăsirea ţării cu zboruri comerciale sau alte mijloace de transport, transmite Departamentul de Stat al SUA.

'Situaţia de securitate, în special de-a lungul graniţelor ucrainene, în Crimeea ocupată de ruşi şi în (regiunea) Doneţk controlată de Rusia, este imprevizibilă şi s-ar putea deteriora în orice moment', se mai arată în comunicat. 'Cetăţenii SUA din Ucraina ar trebui să ştie că o operaţiune militară rusă, oriunde în Ucraina, ar afecta grav capacitatea ambasadei SUA de a furniza servicii consulare, inclusiv asistenţa acordată cetăţenilor americani care părăsesc Ucraina', avertizează Departamentul de Stat. VEZI MAI MULTE AICI

Boris Johnson: Invadarea Ucrainei de către Rusia ar duce la o nouă Cecenie

Invadarea Ucrainei de către Rusia ar duce la un eveniment echivalent cu războiul din Cecenia, avertizează Boris Johnson, premierul Marii Britanii. 

"Trebuie să transmitem mesajul că invadarea Ucrainei, din perspectivă rusă, va fi dureroasă, violentă şi sângeroasă şi cred că este foarte important ca Rusia să înţeleagă că aceasta ar putea fi o nouă Cecenie, a declarat liderul conservator pentru televiziunile britanice. Ştiu puţin despre aceşti oameni şi cred că se vor lupta", a adăugat el, referindu-se la Ucraina, conform Agerpres. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel