UE interzice reclama la medicamente pe bază de reţetă în ziare. În SUA legislaţia s-a relaxat de 20 de ani

medicamente
medicamente

Controlul UE asupra industriei medicamentelor a cunoscut un nou episod. Oficialii europeni au argumentat în defavoarea promovării medicamentelor pe bază de reţetă în presa scrisă sau pe internet susţinând că prezentarea acestora ar fi greu de controlat şi publicul ar putea primi informaţii eronate.

Oficialii UE recunosc tendinţa publicului de a afla cât mai multe informaţii despre medicamentele de care au nevoie, dar în acelaşi timp ţin să controleze foarte strict informaţiile care ajung pe piaţă."Prezentarea produselor medicale ar trebui să fie clară, obiectivă, fiabilă şi desigur actualizate. De control ar trebui să se ocupe autorităţile naţionale", susţine John Dally, comisarul pentru sănătate şi protecţia consumatorilor.

"În 2007, un raport al Comisiei Europene a arătat că, în pofida interzicerii publicității pentru medicamentele eliberate numai pe bază de prescripție medicală, dispozițiile prea vagi privind furnizarea de informații a dus la o situație în care statele membre interpretează legislația UE în mod diferit. În consecință, informațiile de care dispun diferite persoane în diferite statele membre variază în mod semnificativ. Această situație i-ar putea priva pe unii pacienți din UE de accesul la informațiile de care ar putea avea nevoie.", mai susţine acesta.

În SUA situaţia stă mult diferit. Legislatia este mult mai relaxata în acest sens, iar informaţiile nu au aceeaşi dificultate de percepţie din partea oamenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel