UE îngheață averile celor "pătați" de sângele vărsat în Ucraina

Șefii diplomației din țările membre UE s-au întâlnit, joi, la Bruxelles, în cadrul Consiliului Afaceri Externe, unde au ales pentru retragerea vizelor și înghețarea averilor persoanelor din conducerea Ucrainei ale căror mâini sunt "pătate de sânge". Ministrul de Externe al României, Titus Corlățean, a declarat în cadrul reuniunii că "efectele perpetuării instabilității la granițele României" reprezintă "un risc de securitate major" pentru țara noastră.

"Am luat decizia, în strânsă coordonare cu cei trei miniștri care negociază la Kiev (ai Poloniei, Franței și Germaniei - n.r) să procedăm foarte rapid în următoarele ore, pentru a priva de vize și a îngheța averile celor care sunt pătați de sânge", a declarat ministrul de Externe al Italiei, Emma Bonino, la finalul reuniunii de criză de la Bruxelles, conform AFP.

"Responsabilitatea violențelor revine regimului, dar nu putem ignora că există gupări extremiste de infiltrați. În vizăm pe toți cei care sunt atinși de sânge", a mai spus Bonino, fără să numească oficiali uncraineni.

Totodată, liderii UE au decis relaxarea regimului de vize pentru persoanele rănite în timpul ciocnirilor și pentru disidenți.

Reprezentantul României la Consiliu, ministrul Titus Corlățean, a condamnat violențele care au condus la pierderea de vieți omenești și a vorbit despre efectele instabilității din Ucraina asupra țărilor din proximitatea granițelor țării conduse de Viktor Ianukovici.

"Pentru România, stabilitatea Ucrainei, unde trăieşte o comunitate istorică importantă de români, este esenţială. Efectele perpetuării instabilităţii la graniţele României şi ale unui stat partener al UE, Republica Moldova, aflat într-un moment crucial al parcursului său european, constituie un risc de securitate major", a afirmat Corlățean, potrivit unui comunicat de presă al MAE remis redacției noastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel