UE, DECIZIE pentru salvarea Greciei de la INSOLVENȚĂ

grecia
grecia

Miniștrii de finanțe din zona euro au ajuns la un acord privind un ajutor de 8,5 miliarde de euro pentru Grecia, transmite DPA, potrivit Agerpres.. Anunțul a fost făcut de ministrul olandez Jeroen Dijselbloem, președintele eurogrupului.

Pentru a evita intrarea în insolvență în iulie, când ajung la scadență unele datorii externe, Grecia ar fi avut nevoie urgentă doar de șapte miliarde de euro.

La reuniune a participat și directoarea generală a Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, care a anunțat că va cere consiliului de administrație al Fondului să aprobe participarea la cel de-al treilea plan de ajutor pentru Grecia, în valoare de 86 de miliarde de euro, informează France Presse.

Creditorii internaționali ai Greciei aveau până acum poziții diferite față de al treilea pachet de salvare, deși guvernul de la Atena a implementat mai multe măsuri de reformă în cei șapte ani de la impactul crizei financiare. FMI considera că mai trebuie șterse o parte din datoriile Greciei. Joi, comisarul european pentru economie Pierre Moscovici a declarat, potrivit AFP: "Am reușit să găsim un acord global care va permite Greciei să lase în urmă o perioadă atât de dificilă".

Pe 22 mai, miniștrii de finanțe din zona euro nu au reușit să adopte un punct de vedere comun și au amânat pentru iunie decizia privind o nouă tranșă de împrumut către Grecia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel