UE. Criză migranți. Corina Crețu: Bombă nucleară în viitor

Corina Crețu a participat la cea mai mare conferință dedicată orașelor. Comisarul european a tras un semna de alarmă în cee ce privește criza migranților.

După decenii de cheltuieli pe infrastructură pentru a dezvolta părți mai sărace ale Europei, Uniunea Europeană trebuie să investească în migranți pentru a preveni o ”bombă nucleară” de tulburări civile, a declarat Corina Crețu.

„Integrarea socială va fi crucială în anii următori”, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Cretu, la Fundația Thomson Reuters, Forumul Urban al Lumii, cea mai mare conferință mondială dedicată orașelor.

„Dacă permitem ghetourile sau segregarea migranților, aceasta va deveni o bombă nucleară în viitor”, a transmis Corina Crețu la reuniunea din capitala Malaeziei, Kuala Lumpur, scrie Daily Star.

Sursa precizată menționează UE s-a lovit de o uriașă problemă în 2015, când un milion de refugiați și migranți au sosit în Europa, Grecia și Italia fiind copleșite. Totodată, Polonia, Ungaria, Slovacia și Cehia au refuzat să preia migranți.

[citeste si]

Criza a luat amploare iar statele ex-comuniste continuă să se opună presiunii din partea altor capitale europene pentru a accepta refugiații veniți pe Mediterană, care încearcă să ajungă în statele bogate din Vest.

În timp ce cele mai mari realizări ale politicii de coeziune de până acum au fost în infrastructură, nevoile de bază au fost neglijate în multe părți ale Europei de Est, a mai transmis Corina Crețu.

„Încă mai avem oameni care mor din cauza calității apei, deoarece rețelele au fost construite acum 40-50 de ani”, spune politicianul român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel