UE critică demiterea Guvernului Maia Sandu: Semnale îngrijorătoare

UE a transmis că demiterea Guvernului de la Chișinău, pe fondul dezbaterilor privind procesul de selectare a procurorului general, trimite semnale îngrijorătoare în legătură cu reforma justiției din Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Serviciului European de Acțiune Externă (SEAS).

"Coaliția (de guvernare de la Chișinău, n.red.) a inițiat o serie de inițiative pentru a îndeplini angajamentele cheie prezentate din luna iunie, în mod notabil în ceea ce privește lupta împotriva corupției, independența justiției și investigația privind frauda bancară", afirmă serviciul diplomatic al UE, care notează că "necesitatea pentru astfel de reforme nu a dispărut după demiterea guvernului", potrivit Mediafax.

"Parteneriatul Uniunii Europene va continua să se axeze asupra oferirii de beneficii tangibile cetățenilor moldoveni. În acest spirit, UE se angajează să conlucreze cu cei din Republica Moldova care susțin procesul de reformă care este plasat în centrul Acordului de Asociere, în mod particular în ceea ce privește lupta împotriva corupției și diverselor interese, indiferent de afilierea politică, garantarea independenței justiției și depolitizarea instituțiilor de stat", subliniază instituția europeană.

Deputații Partidului Socialist (PSRM) și Partidului Democrat (PD) au votat pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Republicii Moldova, condus de Maia Sandu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel