UE ar putea să-și facă armată

O propunere pentru 'consolidarea apărării europene' va fi prezentată la iniţiativa Franţei, a anunţat miercuri preşedintele Francois Hollande, după ce şi Germania s-a arătat favorabilă unui asemenea demers împiedicat până în prezent de Marea Britanie, transmite AFP.

'Constat că şi prietenii noştri germani sunt pregătiţi. Aşadar vom putea susţine împreună această iniţiativă', a declarat Hollande într-un discurs susţinut la Ministerul francez al Apărării.

'Este vorba despre facilitarea angajamentelor Uniunii Europene în afara frontierelor ei, de consolidarea securităţii partenerilor şi vecinilor noştri, de a lucra în comun la capacităţile de răspuns şi de combaterea ameninţărilor teroriste îndreptate împotriva noastră', a detaliat liderul de la Elysee.

În opinia sa, 'europenii trebuie să-şi asigure propria securitate şi să acţioneze atât cât este posibil în mod autonom'.

Şi guvernul de la Berlin şi-a anunţat tot miercuri obiectivul ca Germania să joace un rol militar sporit în lume şi dorinţa de a profita de Brexit (ieşirea Marii Britanii din UE) pentru a avansa în crearea unei apărări comune a blocului comunitar.

Marea Britanie s-a opus ferm unei integrări militare sporite între statele Uniunii Europene, guvernele britanice considerând că securitatea europeană nu trebuie deconectată de cea a SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel